Nieuwe maan

Elke maand vieren wij als Beet Sar Sjalom de nieuwe maan(d). Wij hanteren hierbij de Joodse kalender op de vooravond van de eerste van de Joodse maand. Deze avonden zijn voor iedereen, jong en oud. Voor gezinnen met kleine kinderen zijn er kinderstoelen aanwezig.

De avond start om 18:30 uur met het blazen van de sjofar, traditioneel gebed en een korte overdenking. Hierna wordt er gezamenlijk gegeten en wordt afgesloten met een aantal liederen rond 21.00 uur.

Iedereen die deelneemt aan deze avond neemt eten mee. Het eten wordt gemeenschappelijk genuttigd en gedeeld. Het is de bedoeling dat je minimaal zoveel mee neemt als dat je zelf zou eten, plus iets extra. Mocht je je eten warm willen houden, dan dien je zelf te zorgen voor een warmhoudplaat of iets dergelijks.

Als Messiaans Joodse gemeente vinden wij het belangrijk dat u er goed op let of de producten geen vlees van dieren (of andere dierlijke ingrediënten) bevat die volgens de Tora niet geschikt zijn voor voedsel. Een overzicht hiervan staat in Leviticus 11 en in Deuteronomium 14. Let u dus bijvoorbeeld ook op dat het product onder andere geen gelatine of het e-nummer 120 bevat. Bij twijfel over een product of ingrediënt treft u hier meer informatie aan.