Kinderwerk

Beet Sar Sjalom is een liefdevol gezin en kinderen zijn een belangrijk onderdeel van dit gezin. Wij kunnen hen leren en zij kunnen ons leren. Kinderen leren door mee te kijken en mee te doen met de volwassen leden van het gezin. Wij stimuleren daarom dat kinderen mee doen en mee helpen in de gemeente, zodat zij al heel vroeg leren groeien als volgelingen van Jesjoea. Hierin is een band opbouwen met de kinderen essentieel. Wij geloven dat we dit kunnen doen door liefde te delen en van de kinderen te verwachten hetzelfde te doen.

In Beet Sar Sjalom zijn er twee groepen. Katan (0 t/m 6 jaar) en Gadol (7 t/m 12 jaar). De Katangroep komt tijdens elke samenkomst na de kinderzegen samen. Tijdens een verhaal en een uitwerking hiervan krijgen ze wat drinken, een koekje en fruit (fruit dient men zelf mee te nemen). Daarnaast is voldoende speelgoed aanwezig voor de kinderen om zich te kunnen vermaken.

De Gadolgroep komt om de samenkomst samen. Na de kinderzegen gaan zij naar hun eigen dienst. Tijdens deze samenkomst behandelen zij bijbelse personen en onderwerpen en is er tijd voor spel en gesprek. Tijdens de samenkomsten dat er geen Gadolgroep is doen de kinderen actief mee tijdens de dienst door middel van het invullen van het ‘preek van de weekpapier’. Na de samenkomst eten de kinderen gezamenlijk met een kinderwerker en bespreken ze het ‘preek van de weekpapier’. Op deze wijze leren we de kinderen te luisteren en na te denken over de inhoud van de preek.

Indien gewenst is er de mogelijkheid voor kinderen om met een jaar klaargestoomd te worden voor het doen van Bar/Bat Mitswa. Voor meisjes beginnen we vanaf 11 jaar en jongens vanaf 12 jaar. Ze leren de basisbeginselen van het Hebreeuws, het uitspreken van diverse zegeningen en lopen stage bij diverse taken binnen de gemeente.

Voor meer informatie en/of vragen mail je naar info@beetsarsjalom.nl of zoek je Nelleke van de Schuur op voorafgaand aan de samenkomst.